NL | FR | EN

Home

Hartelijk welkom op de site van het Michaël Van Waeyenberge Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Om leukemiepatiënten en hun familie te helpen op financieel, psychologisch en therapeutisch vlak organiseert het Michaël Van Waeyenberge Fonds verschillende activiteiten om fondsen in te zamelen.

Op deze site vindt u alle informatie over het fonds.

Vooreerst vindt U er informatie over Michaël. Hij is onze zoon, onze broer en onze vriend die twee maand voor zijn achttiende verjaardag na een lange en moedige strijd tegen leukemie overleed. Toen Michaël tijdens zijn behandeling opgesloten was in de isolatiekamer van U.Z. Gasthuisberg gedurende verschillende weken, zei Michaël: “Mama, leukemie zou een chronische ziekte moeten worden en niet meer levensbedreigend. We moeten er iets aan doen.” En hij nam het initiatief zelf in handen om deze droom te realiseren. Hij organiseerde een Galabal voor de jeugd in het Casino van Gent vanuit zijn isolatiekamertje. De totale opbrengst van dit bal zou hij schenken aan Professor Marc Boogaerts voor het onderzoek naar leukemie. Tot grote verbijstering sloeg het noodlot nog eens toe. Michael herviel waardoor het Galabal werd uitgesteld. Het netwerk van vrienden, door zijn uitstraling geïnspireerd, zet Michaëls ultieme droom verder binnen het fonds.

We stellen U de activiteiten voor die we met het comité reeds organiseerden en vermelden de eerstkomende events. Daarnaast geven we een overzicht van de gesteunde projecten.

Verder vindt U op deze site nog heel wat bijkomende informatie over de activiteiten van het fonds via de links.

Neem gerust een kijkje.

We zouden het ten zeerste waarderen mochten wij U mogen verwelkomen op één van onze activiteiten of een financiële steun van U mochten ontvangen.

Wanneer elk van ons zijn steentje bijdraagt, geven wij allen samen ondersteuning en hoop aan hen die door het noodlot van leukemie zwaar getroffen worden.

Binnenkort...

12/09/2024 | ROYAL ZOUTE GOLF CLUB Michael Van Waeyenberge Fonds CHARITY CUP

Please Save-the-date for the Royal Zoute Golf Club Michael Van Waeyenberge Fonds Charity Cup on Thursday 12 September 2024

...Lees meer